4 vinkkiä talven yrttien käyttöön

Vihreää läpi talven?

Yrtit ja salaatit reagoivat herkästi luonnon valon määrän muutoksiin. Talven pimeimmät kuukaudet ovat haasteellisia herkille kasveille. Tuotteet kasvavat hitaammin ja voivat olla rakeenteeltaan hieman heikompia. Pyrimme pitämään tuotelaatua yllä seuraamalla tuotteiden painoa ja laatua säännöllisesti. Viljelytiimimme tekee hienoa työtä, jotta pimeistä kuukausista selvitään yli.

Jo nyt alkaa hieman päivä pitenemään ja aurinkokin on vilahtanut taivaalla.
Olemme siis menossa kohti parempaa kasvuaikaa.

Pahoittelemme tuotepuutteita ja laatupoikkeamia tässä pimeässä vuodenajassa!

Kuinka sitten yrtin saa turvallisesti kotiin talvella?

1. Kuljeta yrtti kaupasta kotiin suojattuna. Voit kääriä sen kukkapaperiin tai käyttää omaa thermo-/kangaskassia. Tärkeää on, ettei lehdet pääse kosketukseen suoraan kylmän ilman kanssa. Tuotteen voi sujauttaa myös takin sisään, jos kassia tai paperia ei ole saatavilla.

2. Vaihtoehtoisesti suosi pahimpien pakkasten aikaan suljettuja tuotepusseja tai yrttirasioita. Kun tuote on umpinaisessa pakkauksessa, lehdet ovat huomattavasti paremmin suojassa kylmältä kuin avonaisessa pussissa.

Kuinka talvella yrtin saa säilymään hyvin?

1. Kotona talvikuukausina yrttien kotikasvatus voi olla haasteellista, etenkin jos käytössä ei ole kasvivaloa ja suojaisaa kasvatuspaikkaa. Huoneilmastointi ja lämmitys helposti aiheuttavat tuotteen lehdille huomattavaa haihduttamista. Talviaikaan tuotteet säilyvät siis ihan parhaiten omassa pussissaan jääkaapin vihanneslokerossa. Näin tuote haihduttaa mahdollisimman vähän ja säilyy paremmin. Pokkeuksena tietysti basilika ja sitruunamelissa, jotka kannattaa pitää poissa kylmästä.

2. Jos tuotteet eivät meinaa säilyä hyvänä riittävän pitkään, kannattaa yrttijämät hyödyntää pakastamalla tai vaikka kuivattamalla. Hyviä vinkkejä yrttien jatkokäyttöön löytyy myös linkin artikkelista.

Talviset reseptit yrteistä

Lämpimät keitot ovat talven must-juttu!

Bataatti-porkkanakeitto

Artikkelit

image_printTulosta
2024-04-11T09:10:35+00:00Teema, Talvi, Yrttiviikko|