Tuotteet

Järvikylän yrtit ja salaatit lähtevät kasvihuoneelta aina tuoreina ja tasalaatuisina. Ne kuljetetaan kauppoihin vuorokauden kuluessa kasvihuoneelta lähtemisestään, joten kaupasta tuoreena ostettu kasvi säilyy kotona monta päivää, jääkaapissa jopa viikon.

Kun valitset yrttejä ja salaatteja kaupasta, kannattaa kiinnittää huomiota yrtin tuoreuteen. Voit arvioida tuoreutta paitsi silmämääräisesti, myös tunnustelemalla pakkauksen painoa. Jos pakkaus on kovin kevyt, juuripaakkuun varastoitunut kosteus on ehtinyt haihtua tuotteesta, mikä kertoo siitä, ettei kasvi ole enää kovin tuore.

Säilytys

Basilikat (vihreä-, punainen- ja thai-basilika) sekä sitruunamelissa säilyvät parhaiten huoneenlämmössä, muut Järvikylän yrtit jääkaapin vihanneslokerossa. Halutessasi voit kastella huoneenlämmössä säilytettäviä kasveja kevyesti, mikä pidentää niiden säilymisaikaa. Yrtit ja salaatit voidaan käyttää kokonaisuudessaan, varsiaan myöten. Jos tuotetta kuitenkin jää yli, yrtin voi hyvin pakastaa. Kesällä yrtit voi istuttaa terassille tai puutarhaan ja nauttia niiden tuoksusta ja väristä ulkona. Basilikan on myös todettu karkottavan hyttysiä.

Yksi ruokalusikallinen tuoreyrttejä vastaa yhtä teelusikallista kuivayrttiä. Yrtit kannattaa lisätä ruokaan viimeisenä, poikkeuksena puuvartiset yrtit kuten rosmariini ja timjami.Salaatit

Ensimmäinen lehtisalaattien sato korjattiin Järvikylän kartanon navettaan rakennetusta kasvihuoneesta vuonna 1987. Siitä asti vihreän osuus suomalaisten ruokapöydässä on kasvanut tasaisesti ja tuonut vuosien varrella 21 erilaista salaattia Järvikylän valikoimaan. Jokainen salaattiruukku pakataan käsin ja puhdistetaan kasvihuoneella niin, että saat sen puhtaana ja tuoreena keittiöösi. Kaikki tuotteemme on kasvatettu luonnonmukaisin keinoin. Tarkempaa tietoa tuotantotavoistamme saat tältä sivulta.

 

Erilaisista lehdistä saat salaatteihisi vaihtelua niin maun, rakenteen kuin värinkin puolesta. Valikoimastamme löytyy pehmeälehtistä, rapeaa, makeahkoa ja mehevää sekä kitkerämpään makuun sopivia salaatteja. Salaattimme myydään joko ruukussa tai pussissa. Ruukusta on helppo nyppiä muutama lehti kerralla ja säilyttää tuote jääkaapissa seuraavaa käyttökertaa varten. Ruukku sopii mainiosti pienempään talouteen ja harvempaan käyttöön. Pussisalaatin etu on sen helppous, mutta toisaalta ei säily avatussa pussissa yhtä hyvin kuin ruukkusalaatti. Siksi se kannattaa käyttää kerralla.

 

Kartanon salaattimme tuotiin markkinoille yrityksen 25-vuotisjuhlien kunniaksi. Kartano-tuoteperheeseemme kuuluu ensiluokkaisia salaatteja, joiden pusseissa kerrotaan kartanon tarinaa. Ne ovat löytäneet paikkansa suomalaisten sydämessä ja keittiössä.Yrtit

Järvikylä toi ensimmäiset yrttinsä ruokakauppoihin 1988. Siitä asti niiden valikoimaa on kasvatettu vuosittain. Tällä hetkellä Järvikylä yrttivalikoimassa on 31 erilaista yrttiä – siis Suomen laajin tuoreyrttien valikoima. Osaa yrteistämme saa myös isommassa ruukussa. Isot yrtit sopivat hyvin esimerkiksi tuliaiseksi tai maistuvaksi ja näyttäväksi koristeeksi terassille tai kesäkeittiöön.

 

Olemme ylpeitä laajasta yrttivalikoimastamme. Haluamme alan uranuurtajana ja suurimpana yrttituottajana Suomessa jakaa oppimaamme tiedon yrttien käytöstä ja yrttien terveydellisistä eduista.  Siksi panostamme vuosittain mahdollisuuksien mukaan yrttikoulutuksiin sekä kaupan ketjuille että yksityisille.

 

Suomalaisessa keittiössä perinteisesti suosittujen persiljan, tillin ja ruohosipulin lisäksi suomalaiset käyttävätkin jo hyvin laajasti erilaisia yrttejä niin ruoanlaitossa, välipaloissa, leivonnassa, kauneudenhoidossa, kodin sisustuksessa kuin koristelussa. Juuri monikäyttöisyys ja helppous lienevätkin suurimpia syitä yrttien suosioon.

 

Tältä sivulta pääset tutustumaan yrttivalikoimaamme sekä yrttien käyttövinkkeihin ja resepteihin!