--Järvikylä – Suomalaista, vastuullista vihervoimaa ja tuoretta energiaa ympäri vuoden

Järvikylä – Suomalaista, vastuullista vihervoimaa ja tuoretta energiaa ympäri vuoden

Järvikylän – Suomen suosituimman ruukkuyrttien ja -salaattien tuottajan – tarina alkoi vuonna 1987, kun Joroisissa sijaitsevan Järvikylän kartanon navetan vintille rakennettiin ensimmäinen kasvihuone. Siitä asti, eli jo yli 30 vuoden ajan, Järvikylä on viljellyt ja kasvattanut tuoretta vihervoimaa sekä toimittanut sitä kaikkialle Suomeen jokaisen saataville. Nykyään tarjoamme suomalaisille vuoden ympäri laajan valikoiman puhtaita, kotimaisia ja vastuullisia ruukkuyrttejä ja -salaatteja. Lähes kaikki tuotteet kasvatetaan edelleen samalla sukutilalla Joroisissa, aidolla ammattitaidolla, huolella ja rakkaudella. Pienemmät erikoisyrtit kasvatetaan naapurikunnan Turakkalan puutarhalla.

Suomalaisten sydämiin kotimaisilla, puhtailla ja terveellisillä yrteillä ja salaateilla

Me suomalaiset todella olemme yrttihullua kansaa: vuonna 2019 Järvikylän tuoreyrttejä ja -salaatteja myytiin yli 18 miljoonaa kappaletta. Vaikka perinteiset tilli ja basilika pitävät edelleen kärkipaikkaa suomalaisten sydämissä, tunnetaan Järvikylä myös trendikkäistä uutuuksistaan ja herkullisista harvinaisuuksistaan – tuoreella vihervoimalla tavoitetaan yhä suurempi joukko suomalaisia.

Järvikylän tuotevalikoima on laaja: pyrimme tuomaan uutuusyrttejä ja -salaatteja markkinoille vuosittain. Viime vuosien hittituote on ollut rapea supersalaatti ja aasialaisen ruokakulttuurin luottopakki pak choi. Tänä keväänä lanseerasimme salaattien aatelisen, Pehtoorin, pussiin pakattuna, ja kesän kausituotteiksi pallobasilikan sekä syötävät koristeorvokit, joilla voi koristella sekä kesän kakut että drinkit.

Tuoreiden tuotteiden lisäksi tarjoamme suomalaisille vinkkejä ja reseptiikkaa yrttien monipuolisempaan käyttöön. Järvikylän ytimessä onkin ajatus siitä, että jokaiselle päivän aterialle kannattaa lisätä tuhti tujaus tuoretta vihervoimaa – arkiruoankaan ei tarvitse olla tylsää tai mautonta. 

Etelä-Savon sydämestä löytyy siis todellinen suomalaisen lähiruokatuotannon helmi; korkeasta laadusta, vastuullisesta tuotannosta ja laajasta valikoimasta tunnettu vihervoiman aito ja alkuperäinen lähettiläs. 

Vastuullisen vihervoiman juurilla

Jo toisessa polvessa toimiva perheyrityksemme on kasvihuoneviljelyn pitkän linjan ammattilainen. Korkealaatuisia tuotteita kasvatetaan kasvihuoneella yli 110 viherpeukalon voimin ympäri vuoden ja kehitämme toimintaamme jatkuvast. Esimerkiksi viime vuonna vaihdoimme muoviset yrtti- ja salaattiruukkumme uusiutuvista luonnonmateriaaleista valmistettuihin ruukkuihin. Biohajoavan ruukun avulla vähennämme fossiilisen muovin valmistustarvetta ja käytön jälkeen muodostuvan muovijätteen määrää noin 70 000 kg vuodessa.

Tuotteiden tasaisen korkea laatu varmistetaan sillä, että jokaiselle tuoreyrtille ja -salaatille on määritelty tiukat laatukriteerit muun muassa siitä, minkä kokoinen, makuinen ja muotoinen yrtin tulee olla. Jokainen yrtti myös tarkistetaan ennen sen matkaa suomalaisten keittiöihin ja lautasille; suurin osa kasvihuoneen työtehtävistä onkin täysin käsityötä. Istutustiimimme istuttaa päivässä noin 90 000 tainta, ja kylvöstä sadonkorjuuseen kuluu kolmesta seitsemään viikkoa tuotteesta ja vuodenajasta riippuen. Sadonkorjuun jälkeen tuotteet puhdistetaan ja pakataan käsin, yksi kerrallaan, ja ne lähtevät kasvihuoneelta kauppoihin vuorokauden kuluessa. 

Kaikki Järvikylän yrtit ja salaatit viljellään vesiviljelynä, eli ne saavat kosteutensa ja ravinteensa turpeen kautta ravinneliuoksesta, joka virtaa kasvatusalustalla. Koska kasteluvesi kiertää suljetussa kourussa, vettä kulutetaan vähemmän ja kasvitkin pysyvät puhtaina, koska niitä ei kastella lainkaan ylhäältä päin. 

Energiaa kasvihuoneelle tuotetaan sekä turpeen että aurinkovoiman avulla; kartanon maille on rakennettu oma lämpölaitos, jonka polttoaineena käytetään turvetta ja haketta, ja jonka energialla lämmitetään kasvihuoneita. Aurinkopaneeleita Järvikylästä taas löytyy lähes 700 kappaletta. Näin olemme saaneet pienennettyä hiilijalanjälkeämme. Uudet innovaatiot ja edistysaskeleet eivät suinkaan ole jäämässä tähän – työ vastuullisemman vihervoiman ja tuoreiden makujen puolesta jatkuu Joroisissa myös tänään ja tulevaisuudessa.

Olemme mukana Suomalaisen ruoan päivä 2020 -kampanjassa. Nyt jos koskaan on syytä ostaa suomalaista – tutustu kampanjaan ja tule mukaan juhlimaan Suomalaisen ruoan päivää!

image_printTulosta
2020-06-17T11:15:20+00:00

Haku

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Uusimmat sisällöt