Käännä arkiruoka makumatkaksi! Feta-lihapullat vievät Kreikkaan tuoreen lehtipersiljan siivellä, kun taas perinteiset lihapyörykät maustaa ruohosipuli.
Ainekset
1 dl murusteltua leipää tai 0,5 dl korppujauhoja
1 dl kreikkalaista jogurttia
2 valkosipulinkynttä, hienonnettuna
½ dl murusteltua fetajuustoa
400 g jauhelihaa
½ ruukkua Järvikylän Lehtipersiljaa, hienonnettuna
suolaa
mustapippuria
Valmistus
- Kuumenna uuni 240 asteeseen.
- Sekoita murusteltu leipä ja jogurtti keskenään ja jätä hetkeksi turpoamaan.
- Sekoita keskenään kaikki lihapullien ainekset. Pyörittele massasta pyöryköitä leivinpaperin päälle uunipellille.
- Paista lihapullia uunin keskitasolla noin 20 min tai kunnes ne ovat ruskistuneita. Lihapullia kannattaa kääntää puolivälissä paistoa.
- Tarjoile lihapullat esim. kreikkalaisen salaatin sekä yrttisen jogurttikastikkeen kanssa. Katso jogurttikastikkeen resepti!