Käännä arkiruoka makumatkaksi! Feta-lihapullat vievät Kreikkaan tuoreen lehtipersiljan siivellä, kun taas perinteiset lihapyörykät maustaa ruohosipuli.

Ainekset

1 dl murusteltua leipää tai 0,5 dl korppujauhoja
1 dl kreikkalaista jogurttia
2 valkosipulinkynttä, hienonnettuna
½ dl murusteltua fetajuustoa
400 g jauhelihaa
½ ruukkua Järvikylän Lehtipersiljaa, hienonnettuna
suolaa
mustapippuria

Valmistus

  1. Kuumenna uuni 240 asteeseen.
  2. Sekoita murusteltu leipä ja jogurtti keskenään ja jätä hetkeksi turpoamaan.
  3. Sekoita keskenään kaikki lihapullien ainekset. Pyörittele massasta pyöryköitä leivinpaperin päälle uunipellille.
  4. Paista lihapullia uunin keskitasolla noin 20 min tai kunnes ne ovat ruskistuneita. Lihapullia kannattaa kääntää puolivälissä paistoa.
  5. Tarjoile lihapullat esim. kreikkalaisen salaatin sekä yrttisen jogurttikastikkeen kanssa. Katso jogurttikastikkeen resepti!
image_printTulosta