Järvikylän lihapulliin saksitaan tuoretta ruohosipulia, jotta helppo arkiruoka maistuu kotoisalta. Mutta jos kaipaat Välimerelle, kurkkaa kreikkalaiset lihapullat.
Ainekset
1 dl murusteltua leipää tai ½ dl korppujauhoja
1 dl maitoa
1 keltasipuli, hienonnettuna
tilkka öljyä
400 g jauhelihaa
½ ruukkua Järvikylän Ruohosipulia, hienonnettuna
1 tl maustepippuria
suolaa
mustapippuria
Valmistus
- Kuumenna uuni 240 asteeseen.
- Sekoita murusteltu leipä ja maito keskenään ja jätä hetkeksi turpoamaan.
- Kuullota sipulia öljytilkassa pannulla keskilämmöllä noin 5 min, tai kunnes sipuli on muuttunut läpinäkyväksi. Siirrä sipuli sitten jäähtymään.
- Sekoita keskenään kaikki lihapullien ainekset. Pyörittele massasta pyöryköitä leivinpaperin päälle uunipellille.
- Paista lihapullia uunin keskitasolla noin 20 min tai kunnes ne ovat ruskistuneita. Lihapullia kannattaa kääntää puolivälissä paistoa.
- Tarjoile lihapullat esim. perunamuusin, ruskea kastikkeen, puolukkahillon ja suolakurkun kanssa!