Millä voi korvata liemikuution? No lipstikalla! Umamisen maukkaalla lipstikalla on melko napakat lehdet, joten sen voi nakata porisevaan keittoon jo valmistusvaiheessa.

Ainekset

1 rkl ekstra-neitsytoliiviöljyä
2 kevätsipulia, ohueksi viipaloituna
2 valkosipulinkynttä, ohueksi viipaloituna
1 rkl vaaleaa misotahnaa (tai 2 rkl soijaa)
1 l vettä
suolaa
½ ruukkua Järvikylän Lipstikkaa, kokonaisina oksina
10 pientä uutta perunaa, paloiteltuna
2 porkkanaa, paloiteltuna
8 retiisiä, paloiteltuna
½ dl herneitä
½ sitruunan mehu

Valmistus

  1. Lisää oliiviöljy kattilaan ja kuullota kevätsipulia keskilämmöllä välillä sekoittaen noin 4 min tai kunnes sipuli on pehmentynyt.
  2. Lisää valkosipuli ja jatka kypsennystä noin 2 min välillä sekoittaen.
  3. Lisää misotahna tai soija, puolet vedestä, lipstikka sekä kaikki vihannekset, paitsi retiisit ja herneet. Mausta vesi melko voimakkaasti suolalla. (Loput vedestä lisätään keittämisen loppuvaiheessa, joten itse liemi tulee laimenemaan.)
  4. Keittele keittoa korkealla keskilämmöllä noin 15 min tai kunnes vihannekset ovat kypsyneet.
  5. Lisää sitten retiisit ja jatka keittämistä noin 2 min tai kunnes retiisit ovat hieman kypsyneet.
  6. Kun vihannekset ovat kypsiä, lisää joukkoon loput vedestä, herneet ja sitruunamehu. Maista kaipaako keitto suolaa tai hapokkuutta!
  7. Tarjoile keitto oliiviöljyn ja lipstikan lehtien kanssa
image_printTulosta