Kyllästyttääkö ainainen liemikuutio? Vaihda lipstikkaan! Saat tuoretta makua kattilan täydeltä. Katso myös lipstikkainen kasviskeitto.
Ainekset
1 rkl ekstra-neitsytoliiviöljyä
1 keltasipuli, hienonnettuna
2 valkosipulinkynttä, ohueksi suikaloituna
1 rkl tomaattipyreetä
1 l vettä
suolaa
½ ruukkua Järvikylän Lipstikkaa, kokonaisina oksina
200 g kanan rintafileetä, paloiteltuna
100 g kukkakaalia, paloiteltuna
2 porkkanaa, paloiteltuna
½ punaista chiliä, hienonnettuna
Valmistus
- Lisää oliiviöljy kattilaan ja kuullota sipulia keskilämmöllä välillä sekoittaen noin 4 min tai kunnes sipuli on pehmentynyt.
- Lisää valkosipuli ja jatka kypsennystä noin 2 min välillä sekoittaen.
- Lisää tomaattipyree, puolet vedestä, lipstikka, kanapalat sekä kaikki vihannekset. Mausta vesi melko voimakkaasti suolalla. (Loput vedestä lisätään keittämisen loppuvaiheessa, joten itse liemi tulee laimenemaan.)
- Keittele keittoa korkealla keskilämmöllä noin 5 min tai kunnes kana ja vihannekset ovat kypsyneet.
- Kun kana ja vihannekset ovat kypsiä, lisää joukkoon loput vedestä. Maista kaipaako keitto suolaa tai hapokkuutta!
- Tarjoile keitto oliiviöljyn ja lipstikan lehtien kanssa.