Kyllästyttääkö ainainen liemikuutio? Vaihda lipstikkaan! Saat tuoretta makua kattilan täydeltä. Katso myös lipstikkainen kasviskeitto.

Ainekset

1 rkl ekstra-neitsytoliiviöljyä
1 keltasipuli, hienonnettuna
2 valkosipulinkynttä, ohueksi suikaloituna
1 rkl tomaattipyreetä
1 l vettä
suolaa
½ ruukkua Järvikylän Lipstikkaa, kokonaisina oksina
200 g kanan rintafileetä, paloiteltuna
100 g kukkakaalia, paloiteltuna
2 porkkanaa, paloiteltuna
½ punaista chiliä, hienonnettuna

Valmistus

  1. Lisää oliiviöljy kattilaan ja kuullota sipulia keskilämmöllä välillä sekoittaen noin 4 min tai kunnes sipuli on pehmentynyt.
  2. Lisää valkosipuli ja jatka kypsennystä noin 2 min välillä sekoittaen.
  3. Lisää tomaattipyree, puolet vedestä, lipstikka, kanapalat sekä kaikki vihannekset. Mausta vesi melko voimakkaasti suolalla. (Loput vedestä lisätään keittämisen loppuvaiheessa, joten itse liemi tulee laimenemaan.)
  4. Keittele keittoa korkealla keskilämmöllä noin 5 min tai kunnes kana ja vihannekset ovat kypsyneet.
  5. Kun kana ja vihannekset ovat kypsiä, lisää joukkoon loput vedestä. Maista kaipaako keitto suolaa tai hapokkuutta!
  6. Tarjoile keitto oliiviöljyn ja lipstikan lehtien kanssa.
image_printTulosta