--Uusi ruukku helpottaa arkea ja vähentää muovia

Uusi ruukku helpottaa arkea ja vähentää muovia

Me Järvikylässä haluamme osaltamme edistää ympäristöystävällistä ja kestävää kulutusta. Haluamme tukea kiertotalouden periaatteita ja vähentää uusiutumattomien luonnonvarojen käyttöä. Uusiutuvista raaka-aineista valmistetun uuden yrtti- ja salaattiruukkumme avulla vähennämme osaltamme fossiilisen muovin valmistustarvetta ja käytön jälkeen muodostuvan muovijätteen määrää noin 70 000 kg vuodessa.

Tarve ympäristöystävällisemmälle ruukulle lähti käytännön haasteesta: kun yrtti- tai salaattipuska on käytetty, jää jäljelle turvepaakku ja sen ruukku. Saamamme palautteen mukaan monelle kuluttajalle muovisen ruukun erottelu turvepaakusta lajittelua ja kierrätystä varten oli haastavaa, eikä sitä läheskään aina jakseta tai ymmärretä tehdä. Tämä johtaa siihen, että aivan liian monet yrttiruukkumme päätyivät lopulta sekajätteeseen multineen päivineen. Tällöin muovi materiaalina jää uudelleen hyödyntämättä ja turvepaakun sisältämä orgaaninen aines ja ravinteet eivät palaudu kompostoinnin kautta kasvimaille.

Halusimme siis kehittää ratkaisun, joka helpottaa sekä kuluttajan arkea että pakkauksistamme aiheutuvan jätteen määrän vähentämistä ja oikeaa kierrätystä.

Uusi ruukkumme on valmistettu uusiutuvista raaka-aineista, ja sen voi laittaa suurimmassa osassa Suomea biojätteen kunnalliseen keräykseen. Biojätteen lajitteluun on eri kunnissa erilaisia ohjeistuksia, joten suosituksemme on tarkistaa oman kotikunnan lajitteluohjeet kaiken biojätteeseen lajiteltavan materiaalin, myös ruukkumme, osalta.

Ennen ruukku-uudistusta olemme testanneet kymmeniä erilaisia vaihtoehtoja (mm. paperi- sekä turvepohjaisia ruukkuja), joiden joukosta päädyimme nyt markkinoille tuotuun ratkaisuun. Tuotepakkauksia kehittäessämme huomioon otettavat kriteerit ja näkökulmat ovat aina moninaisia: esimerkiksi nyt uudistettu ruukku toimii kasvihuonetuotannossa hyvin eikä muuta tuotteidemme säilyvyysaikaa. Kehitystyömme mahdollisimman ekologisesti kestävän pakkauksen eteen jatkuu yhä, ja seuraamme jatkuvasti uusia teknisiä mahdollisuuksia kehitystyön tueksi.

image_printTulosta
2019-12-03T13:50:23+00:00

Haku

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Uusimmat sisällöt