Orvokki

Järvikylän syötävät koristeorvokit sopivat kauneimpien kakkujen, jälkiruokien ja juomien koristeluun.

Vinkki: orvokit kestävät pidempään prässättyinä

Perinteinen tapa

Laita puhdas talouspaperin pala paksun kirjan väliin ja levitä orvokit paperille. Lisää toinen talouspaperin pala päälle ja sulje kirja. Nosta painoksi vielä muutama paksu kirja ja anna kukkien kuivua 2–3 vuorokautta.

Orvokkien pikaprässäys mikrossa

Tarvitset: 2 kaakelilaattaa, talouspaperia ja leivinpaperia

1. Aseta kaakeli sileä puoli ylöspäin. Lisää päälle pari kerrosta talouspaperia ja kerros leivinpaperia. Asettele päälle orvokit.
2. Peitä orvokit leivinpaperipalalla ja talouspaperikerroksilla. Nosta kaakeli painoksi sileä puoli alaspäin.
3. Laita mikroon minuutiksi täydellä teholla.

Orvokki-reseptit

image_printTulosta
2024-06-26T12:41:58+00:00Syötävät kukat|