--Mintun kasvatusvinkit ja tuorettakin tuoreemmat reseptit

Mintun kasvatusvinkit ja tuorettakin tuoreemmat reseptit

Minttu on yksi suomalaisten lempiyrteistä, eikä ihme! Sen vihervoimasta on helppo nauttia kaikilla aisteilla – raikkaan makunsa lisäksi minttu lumoaa kenet tahansa kauniin vihreällä värillä ja aromaattisella tuoksulla. Klassisen yrtin tunnistaa helposti suutuntumalla, sillä sen tuoreessa maussa on vivahdus mentholia.

Minttua käytetään tyypillisesti lammasruokien mausteena sekä lisukkeena minttukastikkeen ja -hyytelön muodossa. Se sujahtaa sulavasti myös jälkiruokiin ja leivonnaisiin sekä vanukkaiden, kiisseleiden ja marjakeittojen mausteeksi. Se sopii virkistävän makunsa puolesta hyvin myös erilaisiin juomiin.

Tämä aromaattinen yrtti on myös helppo kotipuutarhurin valinta, sillä se kasvaa nopeasti ja komeana. Minttua voi syödä myös tuoreeltaan ja mikäs sen ihanampaa kuin napata lehti tuoreesta puskasta ohi mennessä.

Tutustu Järvikylän eri minttuihin ja huomaa erot: Minttu, Vahva Minttu ja Aasian minttu.

Mintun kasvatusvinkit – näin nautin tuoreesta vihervoimasta pidempään!

Minttu on pitkäikäinen ja monivuotinen yrtti, joten se on mahdollista pitää kotona hengissä vielä pitkään kauppareissun jälkeen. Huomiothan nämä seikat:

1. Säilytä puska jääkaapin ulkopuolella – laita vaan kaupan ruukun alle pieni lautanen tai istuta toiseen ruukkuun.

2. Minttu viihtyy parhaiten kosteassa mullassa, joka ei kuitenkaan ole märkä. Muista kastella minttua, mutta älä hukuta sitä.

3. Paras paikka valon kannalta on aurinkoinen tai puolivarjoisa kasvupaikka.

4. Mintut tykkäävät oleskella niin ruukuissa kuin avomaassakin – jopa niin paljon, että ne lähtevät helposti rönsyilemään. Jos istutat yrtin maahan, mintulle kannattaa varata oma rajattu alue puutarhasta. Minttu leviää juuriensa avulla, joten voit istuttaa sen maahan esim. ämpärissä liiallisen leviämisen estämiseksi.

5. Jos haluat nauttia yrtin raikkaasta tuoksusta vielä enemmän, sijoita se paikkaan, jossa ohikulkiessa ilmavirta nostattaa tuoksut ilmaan.

image_printTulosta
2020-09-30T13:04:03+00:00

Haku

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Uusimmat sisällöt