Yrttiviikolla juhlitaan ihanaa vaihtelua

”Pieni basilika muuttaa merellisen annoksen välimerelliseksi”, sanoi MasterChef-tuomari Helena Puolakka. Juuri siitä yrttiviikossa on kyse: tuoreilla yrteillä lisäät ruoan herkullisuutta helposti.

30 erilaista yrttiä Järvikylästä

Alla näet muutaman meidän yrteistämme ja jokaisesta neljä reseptimaistiaista. Testaa esimerkiksi korianterin maustama lohi-broccoliini Green Goddess tai rosmariinin säväyttämä superhelppo cacio e pepe -pasta.

Poimi yrttiviikon iloksi myös makeat reseptit tai kurkkaa Järvikylän kaikki yrtit.

Lehtipersilja

Sopii kaikkeen mihin peruspersiljakin, mutta maku on vahvempi ja syvempi. Toisaalta suutuntuma on kähäräistä persiljaa softimpi.

Korianteri

Itämaisen ruoan ja tex-mexin perusmauste syventää ruoan makuja ja leikkaa tiukinta tulisuutta. Herkuttele myös makeiden hedelmien kera!

Rosmariini

Havumaisen tuoksuva rosmariini on aromikas lihan marinoija ja keittojen maustaja. Se antaa luonnetta myös uuniperunoihin ja -omenoihin.

Basilika

Vuoden 2024 HeVi on kotikokin bestis: se sopii lähes jokaiseen ruokaan ja ihana tuoksu tuntuu jo yhdestä lehdestä.

Minttu

Raikas minttu on muutakin kuin lampaan maustaja – käytä leivontaan, juomiin ja jälkiruokiin! Seikkailumieltä ruokkivat Aasian minttu ja vahva minttu.

Thaibasilika

Perusbasilikaa voimakkaampi ja aromikkaampi kaveri kestää kuumentamisen esim. nuudeliruokiin. Maussa on makeutta, anista ja kanelia.

Oregano

Unohda kuivatun pizzamausteen maku – tuore oregano on toista maata! Erityisen hyvin se sopii italialaisen, kreikkalaisen ja meksikolaisen keittiön mausteeksi.

Herkkuja yrteistä

Kakun tai välipalajuoman piristävä makulisä on usein vain lehdestä kiinni. Pidä keittiössäsi aina jotain vihreää!

Katso lisää reseptejä Järvikylästä

Yrttien kotikasvatus

Kevään valo kutsuu nauttimaan yrteistä pitkän kaavan mukaan. Istuta siis kaupasta tuotu yrtti alustavasti sisälle odottamaan ja siirrä kesällä kasvimaalle tai parvekkeelle. Katso istutus- ja kasvatusvinkit sekä lajikkeiden erityispiirteet tillistä sitruunamelissaan ja vetristä viherpeukalosi!

image_printTulosta
2024-04-11T09:10:50+00:00