Ylijääneet yrtit eivät suinkaan ole biojätettä. Kun puska alkaa näyttää nahistumisen merkkejä, eikä päivän ruokalistassa ole sille tilausta, ota yrttijämät hyötykäyttöön näillä helpoilla vinkeillä.

Kuusi vihervoimaista vinkkiä hävikin vähentämiseksi

Hävikki maustekuutioiksi:

  • Pilko ylijäämät jääpalamuottiin
  • Lisää chiliä ja muita mausteita
  • Täytä muotti oliiviöljyllä ja pakasta

Näppärät kuutiot sujahtavat patoihin, keitinveteen tai vaikka munakkaan sekaan.

Pyöräytä kelmuun ja pakasta

Yrtit säilyttävät makunsa ja värinsä pakkasessa pitkään. Jäisestä kimpusta leikkaat kätevästi tarvitsemasi määrän.

Voihan yrttijämät

Tee maustevoita itse. Kun voi pursuaa tuoreita makuja ja vihervoimaa, maistuu se tuplasti paremmalta. Silppua yritit, murskaa valkosipulinkynsi ja sekoita voin kanssa. Anna jähmettyä jääkaapissa 20 min ja nauti.

Kuiva yrtti maukas yrtti

Kietaise yrtit kimpuksi ja nosta katonrajaan kuivumaan ylösalaisin. Kun varret napsahtavat poikki ja lehdet murenevat helposti, voit siirtää kuivuneet yrtit ilmatiiviiseen rasiaan. Kuivatettu vihervoima ei menetä makuaan ja säilyy pitkään.

Viileää virkistystä jämistä

Silppua yrtit jääpalamuottiin, täytä vedellä ja pakasta. Ihastuttavat yrttijääpalat tarjoavat välitöntä virkistystä ja tuoreutta juomaasi.

Vihervoimainen vartalokuorinta

Hävikkiyrteistä taiot vaivatta virkistävän vartalokuorinnan, jonka avulla pidät kehosi kosteutettuna vuoden ympäri.

image_printTulosta