--Iso timjami

Iso timjami

Isompi koko, enemmän yrttiä – iki-ihanaa timjamia saa myös isosta ruukusta! Timjami eli tarha-ajuruoho on voimakkaasti tuoksuva, aromaattinen pienilehtinen yrtti. Ruuanlaitossa timjamin maku säilyy hyvin, vaikka ruokaa kypsennettäisiinkin pitkään. Timjamia käytetään maustamisessa paljolti meiramin tapaan.

Timjami on yksi maailman vanhimpia mauste- ja lääkekasveja. Vielä nykyäänkin lääketeollisuus hyödyntää timjamia yskänlääkkeissä. Timjamimehua on perinteisesti käytetty myös pienten lasten yskänlääkkeenä. Tehokkaan yskänlääkkeen saa lisäämällä timjamista tehtyyn teehen hunajaa ja halutessaan maitoa. Höyryhengitettynä kasvi vaikuttaa hengitysteitä avaavasti. Timjami sisältää eteerisen öljyn lisäksi kasvin flavonoideja.

Timjami sopii hyvin monenlaisiin ruokiin, mutta erityisen hyvin se sopii ruokiin, joissa käytetään viiniä. Marja- ja hedelmäjälkiruokiin se antaa pikantin ja pirteän maun. Timjamin oksa sopii hyvin myös koristeeksi. Monipuolinen timjami sopii mm kala- ja kanaruokiin, marinadeihin ja sorbetteihin.

Iso timjami on istutettu suurempaan ruukkuun, jonka ansiosta se sopii erinomaisesti niin tuliaiseksi kuin tuomaan hyvää oloa omaan keittiöön herkullisella tuoksullaan ja raikkaalla värillään.

Timjami-reseptit

image_printTulosta
2021-05-19T09:50:51+00:00Isot yrtit|

Haku

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Uusimmat sisällöt