Valmista hilloa noin 500 g 20 minuuttia

500 g mustikoita
1 sitruunan kuoriraaste ja -mehu
250 g hillosokeria
½ –1 ruukku Järvikylän Timjamia

Tarjoiluun

voissa paistettuja pullasiivuja tai muurinpohjalettuja
vaniljavanukasta

Mittaa mustikat, sitruunan kuoriraaste ja -mehu, hillosokeri ja timjamin varret kattilaan. Voit kietaista timjamin nipuksi paistinarulla tai laittaa timajmin suodatinpussiin ja kääräistä suodatinpussin aukon tiukasti kiinni.

Kuumenna kiehuvaksi ja keitä hiljaa poreillen ja silloin tällöin sekoitellen 3–5 minuuttia. Jäähdytä vartti, poista timjamit ja purkita hillo. Säilytä jääkaapissa. Hillon rakenne muodostuu jäähtyessä ja se on käyttövalmista seuraavana päivänä.

Tarjoa mustikka-timjamihillo paistettujen pullasiivujen tai lettujen ja vaniljavanukkaan kanssa.

image_printTulosta