--Timjami

Timjami

Timjami eli tarha-ajuruoho on voimakkaasti tuoksuva, aromaattinen pienilehtinen yrtti. Ruuanlaitossa timjamin maku säilyy hyvin, vaikka ruokaa kypsennettäisiinkin pitkään. Timjamia käytetään maustamisessa paljolti meiramin tapaan.

Timjami on yksi maailman vanhimpia mauste- ja lääkekasveja. Vielä nykyäänkin lääketeollisuus hyödyntää timjamia yskänlääkkeissä. Timjamimehua on perinteisesti käytetty myös pienten lasten yskänlääkkeenä. Tehokkaan yskänlääkkeen saa lisäämällä timjamista tehtyyn teehen hunajaa ja halutessaan maitoa. Höyryhengitettynä kasvi vaikuttaa hengitysteitä avaavasti. Timjami sisältää eteerisen öljyn lisäksi kasvin flavonoideja.

Timjami sopii hyvin monenlaisiin ruokiin, mutta erityisen hyvin se sopii ruokiin, joissa käytetään viiniä. Marja- ja hedelmäjälkiruokiin se antaa pikantin ja pirteän maun. Timjamin oksa sopii hyvin myös koristeeksi. Monipuolinen timjami sopii mm kala- ja kanaruokiin, marinadeihin ja sorbetteihin.

VINKKI kotiviljelijöille: Timjamia saa myös isossa, halkaisijaltaan 13 senttimetrin ruukussa.

Timjami-reseptit

2019-06-26T11:14:46+00:00

Haku

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Uusimmat sisällöt