Hyödynnä pestossa Järvikylän yrttien ruukkujen loput ja käytä valmista pestoa esim. grilliperunoiden kastikkeena tai pastan joukossa. Britit käyttävät uusien perunoiden maustajana myös minttua. Hävikkipestossa minttu on yksinään turhan tujakka mutta lehtipersiljan tai basilikan kera aivan ihana!

4–6 annosta
10 min
kasvis (lakto-ovo), munaton, gluteeniton
helppo

n. 2 ruukkua Järvikylän yrttejä (esim. basilikaa, tilliä, kirveliä, lehtipersiljaa, ruohosipulia tai minttua lehtipersiljan/basilikan kera)
100 g parmesaania raastettuna
1 dl pinjansiemeniä
1 dl mietoa oliiviöljyä
¼ tl suolaa
¼ tl mustapippuria
1 valkosipulinkynsi

lisäksi / tarjoiluehdotus
800 g keitettyjä uuden sadon perunoita (pieniä)
2 rkl oliiviöljyä
½ tl suolaa
puisia varrastikkuja

  1. Hienonna yrtit ja laita kapeaan korkeaan kulhoon. Raasta parmesaani tai käytä valmista raastetta ja lisää yrttien joukkoon yhdessä pinjansiementen, öljyn ja mausteiden kanssa. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi.
  2. Hienonna valkosipulinkynsi veitsellä ja sekoita lusikalla peston joukkoon.
  3. Pistele keitetyt perunat grillitikkuihin, valele perunat öljyllä ja ripottele suolaa pintaan. Grillaa keskilämmöllä noin 5 minuuttia, muutaman kerran vartaita grillauksen aikana käännellen.

Vinkki! Muista liottaa puisia varrastikkuja ennen käyttöä kylmässä vedessä noin tunnin ajan, jotta ne eivät syty tuleen grillissä.

image_printTulosta