Mehukkaassa salaatissa coleslaw kohtaa kurkkusalaatin. Tarjoa kirpsakka lisuke vaikkapa tulisentahmeiden koipien tai perinteisen grillimakkaran kanssa. Kätevä ohje on peräisin Maku-lehdestä.

4–6 annosta | gluteeniton
20 min + maustaminen 15 min

1 prk cocktailkurkkuja (330 g/190 g) tai 4 mauste- tai suolakurkkua
1 pieni punasipuli
2 sellerinvartta
1 pussi Järvikylän Maukas tai Raikas -salaattisekoitusta
1 ruukku Järvikylän tilliä hienonnettuna
1 prk ranskankermaa (150 g)
½ tl dijonsinappia
¼ tl suolaa
¼ tl mustapippuria

  1. Valuta kurkut, mutta säästä 2 rkl maustelientä. Murskaa kurkut leikkuulautaa vasten litteiksi esimerkiksi lihanuijalla tai juomalasin pohjalla. Jos käytät isoja kurkkuja, murskaa ne ensin kokonaisena ja revi sitten pienemmiksi paloiksi.
  2. Kuori, halkaise ja viipaloi sipuli. Viipaloi sellerinvarret.
  3. Sekoita kurkut, sipulit, sellerit ja salaatti sekä tilli kulhossa (säästä salaattia ja tilliä hieman koristeluun).
  4. Sekoita ranskankermaan kurkkuliemi, sinappi, suola ja pippuri. Kääntele kastike salaatin sekaan.
  5. Anna maustua vähintään 15 minuuttia jääkaapissa. Koristele salaatinlehdillä ja tillillä.
image_printTulosta