Yrttiset perunat ja aioli ovat sellaisenaan hyvä pikkuruoka rentoihin illanistujaisiin. Kun seuraksi paistaa rivin karitsankyljyksiä, tulee kokonaisuudesta juhlava ateria.

Rosmariiniperunat
4–6 annosta
10 min + kypsennys 20 min

800 g perunoita (pieniä)
½ dl oliiviöljyä
1 tl suolaa
1 ruukku Järvikylän rosmariinia
1 (luomu) sitruuna

Minttuaioli
1 ruukku Järvikylän vahvaa minttua
2 dl majoneesia
2 valkosipulinkynttä

  1. Pese perunat huolellisesti ja leikkaa 4–6 osaan koosta riippuen. Laita perunat joko leivinpaperilla vuoratulle uunipellille tai laakeaan uunivuokaan. Lisää öljy, suola ja rosmariininoksat.
  2. Pese ja leikkaa sitruuna ohuiksi, puolikuun muotoisiksi viipaleiksi. Lisää perunoiden joukkoon ja kääntele seosta niin että maut tasoittuvat. Kypsennä 200 asteessa 15–20 minuuttia tai kunnes perunat ovat kypsiä.
  3. Saksi minttu sauvasekoittimen kulhoon ja mittaa joukkoon majoneesi. Soseuta sileäksi. Hienonna valkosipulinkynnet ja sekoita joukkoon. Tarjoa kuumat rosmariiniperunat minttuaiolin kanssa.
image_printTulosta