Maistuvat uunijuurekset sopivat lisukkeeksi juhlaan ja arkeen. Hunaja antaa juureksille pehmeän glaseeratun pinnan ja yrteillä saat ihanat välimerelliset maut juureksiin. Kokeile ohjetta kunkin sesongin lempi-juureksillasi.

1 bataatti, 450 g
1 palsternakka, n. 200 g
4 pientä porkkanaa, n. 200 g

3 rkl oliiviöljyä
1 rkl juoksevaa hunajaa
1 ½ rkl hienonnettua Järvikylä salviaa
1 ½ rkl hienonnettua Järvikylä timjamia
½ tl suolaa
Mustapippuria myllystä

Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Kuori ja pilko juurekset paloiksi. Sekoita pienessä kulhossa oliiviöljy, hunaja, mustapippuri ja suola sekaisin. Lisää juuresten joukkoon. Lisää vielä hienoksi leikatut yrtit joukkoon. Paahda uunissa leivinpaperin päällä pellillä n. 20 min, sekoita välillä. Voit lisätä vielä tuoretta timjamia päälle juuri ennen tarjoilua.

image_printTulosta