Vehreän pääsiäisen reseptit
Pääsiäinen 2024 avaa kevätkauden yrttien raikkaudella. Valitse mieleisesi pääsiäismenu tai kauho lisää ohjeita alempaa – green goddess -lohesta rosmariinipataleipään ja kakuista orvokki-fetasalaattiin.
Pääsiäisen menu 1
Klassista, mutta yrtin verran tuoreempaa! Alkuruoan eli rucolasormukset voit tehdä edellisenä päivänä.
Pääsiäisen menu 2
Vegemenussa häivähtää Lähi-idän lumo. Maukas alkukeitto porisee valmiiksi vaikka edellisenä päivänä.
Pääsiäisen yrtit
3 x minttu
Minttu maustaa pää- ja jälkiruoat; vahva minttu loistaa leivonnaisissa ja juomissa. Jos kokkaat itämaisia makuja tai kasviksia, sujauta mukaan Aasian minttua.
Rosmariini
Liharuokien ”must” syventää makuja etenkin haudutuksessa. Rosmariini tuo luonnetta myös kasviksille sekä kastikkeille.
Timjami
Timjami on varma uunijuuresten, kasvisruokien, lihan ja perunoiden säväyttäjä.
Lehtipersilja, persilja, ruohosipuli & tilli
Lehtipersilja koristaa, tilli kulkee kalan kaverina ja ruohosipuli freesaa levitteet ja täytteet.
Muista silmänruoka:
Syötävät orvokit sulostuttavat niin pääruokia kuin herkkuhetkiä.
Pääsiäisen pääruoka
Pääsiäislammas saa yrteistä maukasta tuoreutta, ja kala on kevään uusi klassikko.
Lisukkeet kasviksista
Pikkaisen tuoretta yrttiä, niin perunakin on juhlaruokaa.
Tahnat ja voit
Tee helppoa ekstraa, niin täydennät pääruoan makuja.
Raikkaat kastikkeet
Luonteikkain kastike syntyy tuoreilla yrteillä.
Tuoreet salaatti-ideat
Maistuva salaattipohja: Pehtoori + Ruustinna + villirucola. Tai oikaise valmiilla sekoituksilla: kaada Järvikylän Maukas tai Raikas pussista tarjolle!
Leivät ja pikkusuolaiset
Leivo uudenlainen pääsiäisleipä alkupalan tai pääruoan kaveriksi.
Jälkiruoka
Makeaa hyvää ennen suklaamunajahtia.
Juomat
Hyödynnä loput yrtit kevään kippistelyyn.
Jäikö yrttejä yli?
Maustekuutiot jääpalamuotissa tai koti-spa – yrteistä on moneksi!