Raikas tabbouleh-salaatti pursuaa tuoreita yrttejä: minttua ja persiljaa. Sipulit, kasvikset ja couscous yhdistyvät sitruunaiseen, yrttiseen kokonaisuuteen.
10 annosta, 45 minuuttia
Ainekset
2 ½ dl vettä
½ tl suolaa
2 dl couscous-suurimoita
1 salaattisipuli
1 punasipuli
1 sipuli
1 kurkku
3 kypsää tomaattia
1 dl rusinoita
2–3 ruukkua Järvikylän Minttua
2–3 ruukkua Järvikylän Lehtipersiljaa tai
Persiljaa
sitruunan mehu
1 tl raastettua sitruunan kuorta
¾ dl oliiviöljyä
suolaa, mustapippuria
Valmistus
- Kuumenna vesi ja suola kiehuvaksi. Lisää couscous-suurimot ja anna kiehahtaa. Siirrä kattila liedeltä, pane kansi päälle ja anna suurimoiden muhia kasvisten silppuamisen ajan.
- Kuori ja silppua sipulit. Leikkaa pestyt kasvikset pieniksi kuutioiksi,poista tomaateista siemenet ennen kuutiointia. Sekoita sipulisilppu, kasviskuutiot ja silputut rusinat. Lisää erittäin hienoksi silputut mintun ja persiljanlehdet joukkoon. Sekoita couscous-suurimot irtonaisiksi ja lisää kasvis-yrttiseos.
- Valuta sitruunoista puristettu mehu ja oliiviöljy joukkoon. Mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Sekoita.
- Siirrä salaatti jääkaappiin 15–30 minuutiksi maustumaan.