Salsa Verde Järvikylän tapaan saa makunsa raikkaista tuoreista yrteistä: persiljasta ja basilikasta. Voit myös käyttää muita yrttejä makusi mukaan. Tarjoa esim. kasvisten, grillatun kalan, kanan, raakamakkaran tai grillissä paahdetun leivän ja mozzarellan kera.
4–6 annosta
Ainekset
1 ruukku Järvikylän Persiljaa tai
1 ruukku Järvikylän Lehtipersiljaa
1 ruukku Järvikylän Basilikaa
5 anjovista + tilkka lientä
2 valkosipulin kynttä
2 rkl kaprista liemineen
1 pienen luomusitruunan kuoriraaste ja -mehu
½ dl oliiviöljyä
suolaa, mustapippuria
Valmistus
- Silppua yrtit hienoksi terävällä veitsellä. Hienonna myös anjovis, kapris ja valkosipulin kynnet.
- Yhdistä aineet, lisää sitruunan kuoriraaste ja -mehu, öljy, suola ja pippuri. Sekoita hyvin.
- Anna maustua vartti.
Tarjoa esim. kasvisten, grillatun kalan, kanan, raakamakkaran tai grillissä paahdetun leivän ja mozzarellan kera.