Kaali-punajuuripaistos maustetaan tuoreella meiramilla ja oreganolla. Käytä paistokseen oman makusi mukaan vuohenjuustoa, fetajuustoa tai sinihomejuustoa.
6 annosta, valmistusaika
1 kg valkokaalia
4 punajuurta
2 sipulia
20 g voita tai öljyä
½ dl siirappia
1 ruukku Järvikylän Meiramia
1 ruukku Järvikylän Oreganoa
1 ½ tl suolaa
1 tl rouhittua mustapippuria
3 dl kuohukermaa
200 g vuohenjuustoa, fetajuustoa tai sinihomejuustoa
4 punajuurta
2 sipulia
20 g voita tai öljyä
½ dl siirappia
1 ruukku Järvikylän Meiramia
1 ruukku Järvikylän Oreganoa
1 ½ tl suolaa
1 tl rouhittua mustapippuria
3 dl kuohukermaa
200 g vuohenjuustoa, fetajuustoa tai sinihomejuustoa
Valmistus
- Suikaloi valkokaali, kuori ja suikaloi punajuuret sekä sipulit. Kuumenna rasva laakeassa pannussa, lisää kaalisuikaleet pannuun ja kypsennä keskilämmöllä noin 15 minuuttia.
- Sekoita punajuuri- ja sipulisuikaleet, siirappi, sekä silputut yrtit kaalisuikaleisiin, mausta ja kaada seos lakeaan uunivuokaan. Valuta kerma vuokaan.
- Paista uunissa 170 asteessa 45–60 minuuttia. Kypsymisaika riippuu kaalin ja punajuuren kovuudesta ja suikaleen koosta sekä halutusta ruoan kypsyysasteesta.
- Laita juusto viipaloituna tai murennettuna ruoan pinnalle 10 minuuttia ennen vuoan uunista ottoa ja nosta lämpötila 225 asteeseen. Ota vuoka uunista kun juustoviipaleissa on kaunis väri.
- Tarjoa salaatin ja leivän kanssa tai ruokien lisukkeena.