Grillattu kasvissalaatti tehdään kesäkurpitsasta, paprikasta ja chilistä. Se saa raikkaan maun tuoreesta rosmariinista ja timjamilla maustetusta sinappikastikkeesta.
6 annosta
Ainekset
1 kesäkurpitsa
3 paprikaa eri värit
2 punaista tai vihreää chiliä
2 fenkolia
muutama oksa Järvikylän Rosmariinia
¼ dl oliiviöljyä
1 rkl vaaleaa luomusiirappia
merisuolahiutaleita, rouhittua pippuria
Kastike
3 rkl sinappia
½ dl öljyä
suolaa, pippuria
1 sitruunan mehu
1 rkl vaaleaa luomusiirappia
¼ ruukku Järvikylän Timjamia silputtuna
Tarjoiluun
maalaisleipää
Valmistus
- Kuumenna uuni 230 asteeseen.
- Pilko esikäsitellyt kasvikset suurehkoiksi paloiksi ja siirrä palat ja rosmariini kulhoon. Valuta oliiviöljy ja vaalea luomusiirappi päälle, lisää suolaa ja pippuria. Sekoita hyvin.
- Levitä kasvikset (leivinpaperoidulle) uunipannulle ja kypsennä uunissa noin 20 minuuttia.
- Sekoita kastike.
- Paahda tai pariloi leipäviipaleet. Annostele kasvikset leiville ja valuta kastiketta kasvisten päälle. Nauti haaleana.