Yrtti-parmesanlohi saa ihanan vihreän kuorrutteen valkosipuliruohosta ja lehtipersiljasta tehdystä tahnasta. Sitruuna tuo siihen sopivasti hapokkuutta.
Ainekset
500 g lohta
n. ¼–½ ruukkua Järvikylän Valkosipuliruohoa
n. ¼–½ ruukkua Järvikylän Lehtipersiljaa
(tai 1 rs Järvikylä Kalamix )
Sitruunankuorta
½ sitruunan mehu
1 rkl auringonkukansiemeniä
2 rkl oliiviöljyä
Nokare (n. 50g) parmesanjuustoa
½ tl suolaa
Kalan maustamiseen ennen kypsennystä
Suolaa
Mustapippuria myllystä
Voinokareita
Valmistus
- Ripottele kalan päälle suolaa ja mustapippuria myllystä. Voit suolata kalan jo vaikka pari tuntia ennen paistoa ja siirtää jääkaappiin odottamaan.
- Lisää voinokareita, paista 200 asteessa n. 30 min riippuen kalan paksuudesta tai grillaa kalafilettä niin kauan, että sisälämpötila on +40-50 astetta.
- Pilko yrtit veitsellä pieneksi. Rouhi myös joukkoon auringonkukansiemenet. Lisää raastettu sitruunan kuori ja puolikkaan sitruunan mehu, oliiviöljy sekä suola. Raasta joukkoon parmesan-juustoa.
- Sekoita ja lisää seos kypsän kalan päälle.
- Tarjoile perunoiden kera.