--Ruohosipuli

Ruohosipuli

Ruoholaukka eli ruohosipuli on tuppaina kasvava, pehmeästi sipulinmakuinen yrtti, joka kuuluu yleisimpiin maustekasveihin Suomessa. Ruohosipuli sisältää runsaasti C-vitamiinia, rautaa, kalsiumia ja A-vitamiinin esiastetta karoteenia. Ruohosipuli kannattaa käyttää tuoreena.

Ruohosipulilla sanotaan olevan hampaita, kynsiä ja hiuksia vahvistava vaikutus. Sen on myös sanottu estävän verisuonten kalkkeutumista.

Ruohosipuli sopii mausteeksi kaikkiin niihin ruokiin, joihin tarvitaan mietoa sipulin makua. Se sopii erityisen hyvin kalalle esimerkiksi kalakeiton mausteeksi ja koristeeksi.

2019-03-14T14:49:19+00:00

Haku

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Uusimmat sisällöt