Uunipaahdetut punajuuret saavat makunsa raikkaista yrteistä, meiramista ja timjamista. Yrtit tuovat annokseen makua ja tuoksua, vihreän ja punaisen yhdistelmä on kaunis.
6 annosta, 60 minuuttia
Ainekset
1 ¼ kg raakoja punajuuria
½ dl öljyä
4 valkosipulin kynttä
3 rkl siirappia tai hunajaa
1 tl suolaa
½ – 1 tl pippurisekoitusta
1 ruukku Järvikylän Meiramia
½ ruukkua Järvikylän Timjami
Valmistus
- Lohko kuoritut punajuuret ja siirrä lohkot uunivuokaan. Valuta öljy päälle, lisää kuoritut, murskatut valkosipulin kynnet, siirappi tai hunaja, suola ja pippurisekoitus joukkoon. Sekoita hyvin.
- Kypsennä uunissa 200 asteessa noin 45 minuuttia. Kypsymisaika riippuu punajuuren iästä ja lohkojen koosta, kokeile kypsyys ennen uunista ottoa.
- Silppua yrtit punajuurien joukkoon, sekoita ja anna maustua 5–10 minuuttia ennen tarjoamista.