Järvikylän Provencen yrteillä maustettu helppo tomaattitahna vie hetkeksi välimerellisiin makuihin. Provencen yrttien sijaan tahnaan voi kokeilla myös Järvikylän yrteistä esim. basilikaa, timjamia ja rakuunaa.

4–6 annosta
10 min
vegaaninen, gluteeniton
helppo

5 kypsää tomaattia
1 valkosipulinkynsi
1 ruukku Järvikylän Provencen yrttejä
¾ dl oliiviöljyä
2 tl valkoviinietikkaa
½ tl suolaa
¼ tl mustapippuria

  1. Halkaise tomaatit ja leikkaa puumainen kanta sekä koverra siemenet pois. Leikkaa tomaatit pieniksi kuutioiksi.
  2. Hienonna valkosipulinkynsi ja Provencen yrtit.
  3. Yhdistä kaikki tahnan aineet ja sekoita tasaiseksi.

Tarjoiluehdotus: Tomaattitahna sopii kaikelle grillatulle broilerille, lihalle, kalalle ja kasvikselle. Tai paahda grillissä leipäviipale ja nauti ihana bruschetta!

image_printTulosta