Yrtti-tuorejuustotahna

4–8 annosta, valmistusaika

1 Iso ruukku Järvikylän Rosmariinia tai
Timjamia
1 dl oliiviöljyä
¾ tl rouhittua mustapippuria
½ tl suolaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa (rasvaa 20–25 %)

Tarjoiluun
patonkia, palttoonnappeja tai leipää

Hienonna desilitran verran rosmariinin- tai timjaminlehtiä yhdessä öljyn ja mausteiden kanssa teholeikkurissa. Vatkaa tuorejuuston rakenne kuohkean notkeaksi esim. sähkövatkaimella. Lisää yrttiöljyä 2–3 ruokalusikallista tuorejuuston joukkoon huolettomasti sekoittaen. Anna maustua jääkaapissa 30 minuuttia.

Tarjoa leivän, korppujen tai uuniperunoiden kera.

VINKKI!
Yrttiöljy sopii myös liha-, kala ja kasvisruokien maustamiseen.




TAKAISIN