Rakuunalla maustetut palsternakat ovat erinomainen kalan ja lihan lisuke juhlapöydässä. Resepti by Peggyn pieni punainen keittiö.

4:lle

800 g palsternakkaa
½ ruukkua Järvikylän ranskalaista / tavallista rakuunaa
2 rkl oliiviöljyä
1 tl suolaa
½ tl mustapippuria myllystä
½ tl kanelia
¼ tl muskottipähkinää
20 g voisulaa
2 rkl siirappia

Lämmitä uuni 200 º C asteeseen. Kuori ja huuhtele palsternakat. Poista huono kanta ja leikkaa tasakokoisiksi paloiksi.

Asettele juurekset uunivuokaan. Hienonna yrtit ja yhdistä ne öljyn sekä mausteiden kanssa. Kaada seos juuresten päälle ja sekoita hyvin.

Kypsennä uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Nosta vuoka uunista, kääntele juureksia ja kaada juuresten päälle voisula sekä siirappi.

Nosta vuoka takaisin uuniin ja paahda juureksia vielä 20 minuuttia. Tarjoile lämpöisinä.

image_printTulosta