Kokoa meze-henkinen herkkulauta ja tarjoa dippinä basilika-sitruunajogurttia sekä tapenadetahnaa. Sitruunainen jogurttikastike toimii myös kalan ja kanan maustajana.

Basilika-sitruunajogurtti
4 annosta
5 min

1 ruukku Järvikylän basilikaa
½ ruukku Järvikylän sitruunamelissaa
2 dl kreikkalaista jogurttia (10 % rasvaa)
1 rkl sitruunamehua
¼ tl suolaa
¼ tl mustapippuria

Basilikatapenade
4–6 annosta
5 min

1 ruukku Järvikylän basilikaa
100 g kivettömiä vihreitä oliiveja
1 rkl kapriksia
n. ½ dl oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä

Lisäksi:
Järvikylän Raikasta tai Maukasta
kurkkua
porkkanaa
retiisejä
falafelpyöryköitä
viininlehtikääryleitä
pitaleipää

  1. Aloita Basilika-sitruunajogurtista. Hienonna yrtit kulhoon. Sekoita joukkoon jogurtti, sitruunamehu ja mausteet.
  2. Valmista Basilikatapenade. Katkaise basilika varsineen ja laita kapeaan, korkeaan kulhoon.
  3. Huuhtele oliivit kylmällä vedellä siivilässä ja valuta huolellisesti. Lisää oliivit, kaprikset ja öljy basilikan joukkoon ja surauta sauvasekoittimella rouheaksi tahnaksi.
  4. Hienonna valkosipulinkynnet veitsellä ja sekoita tahnaan. Lisää öljyä, jos haluat tahnasta notkeampaa.
  5. Lopuksi kokoa herkkulauta haluamillasi kasviksilla. Nosta dipit kylkeen ja tarjoa!
image_printTulosta