6 annosta
1 ruukku Järvikylän Salviaa
1 ruukku Järvikylän Kirveliä
1 ruukku Järvikylän Punaista Basilikaa
1 ½ dl keitettyä bulguria tai couscousia
500 g (karitsan)jauhelihaa
¾ dl pinjansiemeniä tai pähkinärouhetta
1 sipuli silputtuna
3–4 valkosipulin kynttä murskattuna
1 kananmuna
1 ¼ tl suolaa
1 tl juustokuminaa
½ tl rouhittua mustapippuria
kardemummaa
maustemitallinen kanelia
Paistamiseen
2 rkl voita ja öljyä
Kastikkeeseen
1 prk (400 g) tomaattimurskaa
½ lihaliemikuutiota
¼ tl mustapippuria
2 Järvikylän Rosmariinin vartta
Silppua yrttien lehdet. Laita silppu kulhoon, lisää bulguri tai couscous, jauheliha, pinjansiemenet tai pähkinärouhe, sipulisilput, kananmuna ja mausteet. Anna maustua 30 minuuttia huoneenlämmössä.
Laita kastikkeen aineet kattilaan, keitä avoimena, kunnes noin puolet nesteestä on haihtunut. Poista rosmariinit.
Tee pyörykät ja paista keskilämpöisessä pannussa kauniin ruskeiksi ja kypsiksi.
Nauti kastikkeen ja esim. kasvis-linssipadan kanssa.