Iso neilikka

Poimi suomalainen syötävä neilikka itsellesi, lahjaksi tai tuliaiseksi!

Kaunokaisella koristelet niin leivonnaiset, kakut, jälkiruoat kuin juomatkin. Kukat tekevät myös salaatista tai pikkusyötävistä juhlavia ja suloisia.

Neilikoiden kukat ovat syötäviä, koska käytämme tuotannossamme vain biologista torjuntaa. Varsien ja vihreiden lehtien syömistä ei suositella.

Neilikan hoito-ohje: Säilytä neilikkaa huoneenlämmössä, jotta se jatkaa kukkimista ja kasvuaan myös kotona. Kastele kevyesti; pieni kuivahtaminen välillä ei haittaa. Voit lisätä myös ravinnetta kasteluveden mukana. Jotta kasvu jatkuu, kukkia olisi hyvä nyppiä välillä. Neilikka tarvitsee valoa, joten kaamosaikaan kasvilampusta on apua.

Vinkki: neilikat kestävät pidempään prässättyinä

Perinteinen tapa

Laita puhdas talouspaperin pala paksun kirjan väliin ja levitä neilikat paperille. Lisää toinen talouspaperin pala päälle ja sulje kirja. Nosta painoksi vielä muutama paksu kirja ja anna kukkien kuivua 2–3 vuorokautta.

Neilikan pikaprässäys mikrossa

Tarvitset: 2 kaakelilaattaa, talouspaperia ja leivinpaperia

1. Aseta kaakeli sileä puoli ylöspäin. Lisää päälle pari kerrosta talouspaperia ja kerros leivinpaperia. Asettele päälle neilikat.
2. Peitä neilikat leivinpaperipalalla ja talouspaperikerroksilla. Nosta kaakeli painoksi sileä puoli alaspäin.
3. Laita mikroon minuutiksi täydellä teholla.

Reseptit

image_printTulosta