Yrttinen lohipiirakka on mainio tarjottava juhlapöytään tai vaikka illanistujaisiin. Valmispohjalla oikaiset valmistuksessa ja tuoreet yrtit tuovat kivaa raikkautta, makua ja tuoksua piirakkaan.
Ainekset
1 suolainen valmispiirakkapohja
400-500 g lohta
1 prk kermaa
2 kananmunaa
n. 40 g baby pinaattia
mustapippuria myllystä
1 ½ tl suolaa
1/2 ruukku Järvikylän Lehtipersiljaa ja
1/2 ruukku Järvikylän Valkosipuliruohoa
TAI 1 rasia Järvikyä Kalamix
Valmistus
- Levitä taikina vuokaan. Leikkaa lohi paloiksi ja lisää joukkoon ½ tl suolaa.
- Pilko vähän yli puolet yrteistä sekä pinaatit pieniksi veitsellä. Lisää nämä lohen joukkoon ja sekoita. Lisää seos piirakkavuokaan.
- Lisää kerman joukkoon kananmunat, mustapippuria myllystä sekä 1 tl suolaa. Kaada kermaseos vuokaan.
- Paista 200 asteessa uunin keskitasossa. 35-40 min. Jos sinulla on iso laakea vuoka niin lyhyempi aika riittää.
- Lisää juuri ennen tarjoilua vielä loput yrtit piirakan päälle.