Parsan herkullisuutta, paahdetun tomaatin umamia ja pientä jalapenon poltetta. Mainio makumaailma sopii salaatiksi juhliin, brunssille ja illanistujaisiin!

4 annosta

1 rasia (250 g) kirsikka-tai miniluumutomaatteja
1 rkl oliiviöljyä
1 tl hienoa merisuolaa
½ tl rouhittua mustapippuria
500 g tankoparsaa
3 l vettä
1 rkl suolaa
1 sokeripala
½ ruukkua Järvikylän kirveliä
2 pussia (à 75 g) Järvikylän Maukas-salaattisekoitusta

Jalapeno-kastike:

1 jalapeno
1 purkki (200 g) ranskankermaa tai kermaviiliä
1 lime
½ tl hienoa merisuolaa
⅓ tl rouhittua mustapippuria

  1. Leikkaa huuhdotut tomaatit puoliksi pituussuunnassa. Asettele tomaatinpuolikkaat leivinpaperin päälle leikkuupinta ylöspäin. Mausta tasaisesti oliiviöljyllä, suolalla sekä mustapippurilla ja kuivaa tomaatteja 120 C° uunissa noin tunnin ajan. Anna tämän jälkeen tomaattien jäähtyä huoneenlämpöisiksi.
  2. Keitä parsoja suolalla ja sokeripalalla maustetussa vedessä 3 minuuttia ja jäähdytä ne heti keittämisen jälkeen jääkylmällä vedellä. Leikkaa jäähtyneet parsat pienemmiksi viipaleiksi ja sekoita hienonnetun kirvelin kanssa.
  3. Levitä salaattisekoitus tarjoiluvadille ja nostele maustetut parsat sekä jäähtyneet uunitomaatit päälle. Viimeistele salaatti jalapeno-kastikkeella ja nauti.

Jalapeno-kastike:

  1. Leikkaa jalapeno pieniksi kuutioiksi ja lisää siitä aluksi ⅓ ranskankerman joukkoon.
  2. Raasta mukaan limenkuorta ja purista hieman limemehua kastikepohjaan.
  3. Lisää mausteet, sekoita hyvin ja maista kastiketta. Mikäli kaipaat lisää tulisuutta, lisää jalapenokuutioita ja jos kaipaat enemmän hapokkuutta ja raikkautta, lisää limemehua.
image_printTulosta