Perinteiset isoäidin silakkarullat maustetaan tuoreilla yrteillä, lehtipersiljalla ja valkosipuliruoholla. Ne maistuvat esimerkiksi keitettyjen perunoiden kanssa.
Resepti on tehty yhteistyössä Fredman, Hätälä & Järvikylä.

Ainekset
500 g Hätälä silakkafileitä
3 kpl salottisipuli
1/2 ruukkua Järvikylän Valkosipuliruohoa ja
1/2 ruukkua Järvikylän Lehtipersiljaa TAI
1 rasia Järvikylän Kalamix
4 maustepippuria
1 laakerinlehti
2 dl väkiviinaetikkaa
2 dl sokeria
3 dl vettä
2 tl suolaa

Valmistus

  1. Huuhdo silakkafileet kylmän veden alla ja leikkaa saksilla selkäevä pois. Levitä silakkafileet leivinpaperin päälle nahkapuoli alaspäin.
  2. Hienonna salottisipuli ja yrtit veitsellä hienoksi ja ripottele fileiden päälle. Kääri fileet rullalle ja kiinnitä hammastikulla.
  3. Lado silakkarullat päällekkäin kannelliseen lasipurkkiin. Lisää purkkiin maustepippurit ja laakerinlehti.
  4. Kiehauta kattilassa väkiviina, sokeri, vesi ja suola. Kaada kiehahtanut liemi purkkiin ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
  5. Sulje purkin kansi ja säilö jääkaappiin.
image_printTulosta