Perinteiset isoäidin silakkarullat maustetaan tuoreilla yrteillä, lehtipersiljalla ja valkosipuliruoholla. Ne maistuvat esimerkiksi keitettyjen perunoiden kanssa.
Resepti on tehty yhteistyössä Fredman, Hätälä & Järvikylä.
Ainekset
500 g Hätälä silakkafileitä
3 kpl salottisipuli
1/2 ruukkua Järvikylän Valkosipuliruohoa ja
1/2 ruukkua Järvikylän Lehtipersiljaa TAI
1 rasia Järvikylän Kalamix
4 maustepippuria
1 laakerinlehti
2 dl väkiviinaetikkaa
2 dl sokeria
3 dl vettä
2 tl suolaa
Valmistus
- Huuhdo silakkafileet kylmän veden alla ja leikkaa saksilla selkäevä pois. Levitä silakkafileet leivinpaperin päälle nahkapuoli alaspäin.
- Hienonna salottisipuli ja yrtit veitsellä hienoksi ja ripottele fileiden päälle. Kääri fileet rullalle ja kiinnitä hammastikulla.
- Lado silakkarullat päällekkäin kannelliseen lasipurkkiin. Lisää purkkiin maustepippurit ja laakerinlehti.
- Kiehauta kattilassa väkiviina, sokeri, vesi ja suola. Kaada kiehahtanut liemi purkkiin ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
- Sulje purkin kansi ja säilö jääkaappiin.