Tuoreen ranskalaisen rakuunan maustama Béarnaise-kastike on yksi kaikkien
aikojen herkullisimpia kastikkeita ja onneksi vielä yllättävän helppoa tehdä itse!

4 annosta
noin 30 min
helppo

Ainekset
2 dl kuivaa valkoviiniä
1 salottisipuli, viipaloituna
1 ruukku ranskalaista rakuunaa
2 keltuaista
160 g sulatettua voita
loraus sitruunamehua
suolaa

Ohje
1. Lisää valkoviini, viipaloitu salottisipuli ja puolet rakuunasta kattilaan ja
anna valkoviinin haihtua hiljalleen, kunnes jäljellä on enää pari
ruokalusikallista nestettä.
2. Kun valkoviini on lähes kokonaan haihtunut, siivilöi se toiseen kattilaan ja
anna jäähtyä pari min.
3. Lisää sitten keltuaiset jäähtyneen valkoviinireduktion joukkoon ja siirrä
kattila hyvin miedolle lämmölle. Sekoita keltuaisseosta jatkuvasti ja
kuumenna sitä hiljalleen, kunnes seos muuttuu paksuksi ja kuohkeaksi.
4. Kun keltuaisseos on paksuuntunut, aloita sulatetun voin lisääminen
hiljalleen. Kastiketta tulee sekoittaa koko ajan voin lisäämisen aikana. Jos
kastike tuntuu liian paksulta, lisää pieni loraus vettä.
5. Kun kaikki voi on lisätty, mausta kastike hienonnetulla rakuunalla,
sitruunamehulla ja suolalla.

Kuva ja resepti Tastery

image_printTulosta