Yrteillä saat maustamiseen uutta twistiä. Suola perusmausteena on tietysti tuttu, mutta lisäämällä suolaan yrttiä, käsissä onkin ihana uusi maustaja. Yrttisuolaan sopii mikä vaan yrtti eli kokeile rohkeasti erilaisia komboja. Perusohje valmistukseen alla:

 

1 ruukku yrttiä (esim. valkosipuliruoho, lipstikka, salvia)

n. 200 g merisuolaa

 

Aja yrtti hienoksi blenderissä tai tehosekoittimessa (älä anna yrtin kuumentua laitteessa). Voit säätää suolan makua lisäämällä yrttejä enemmän. Sekoita yrttisilppuun suola (käytä karkeaa suolaa jos lisäät suolan suolamyllyyn tai sinulla on tehokas blenderi, jossa saat suolan ajettua hienoksi yrttisilpun kanssa). Anna yrttisuolan kuivahtaa laakeassa astiassa ennen sen pakkaamista.

Pakkaa lasipurkkiin ja koristele lahjanarulla.

Huom! Lipstikkasuola on noussut monen ruokablogin mukana suosioon. Lipstikkasuola maustaa ihanasti esimerkiksi keitot. Kurkkaa lipstikkasuola ohjeita esimerkiksi Kokit & potit blogista tai Iltalehden Pippurit.fi- sivustolta.

image_printTulosta