Larb-salaatti on kotoisin Kaakkois-Aasian Laosista ja valmistetaan usein lihasta, mutta ei tällä kertaa! Muun muassa kasvismurun, sipulien ja Aasian mintun muodostama runsas täyte saa lisää makua limestä ja kalakastikeesta ja tarjoillaan sopivan makeiden ja rapsakoiden Patruunan salaatin lehtien kanssa!

2 annosta
20 min
helppo

Ainekset

1 rkl rypsiöljyä
1 salottisipuli, viipaloituna
2 valkosipulinkynttä, hienonnettuna
5 cm pala inkivääriä, hienonnettuna tai raastettuna
100 g kasvismurua (esim. soijasta)
pari kourallista Aasian minttua
0,5 limen mehu
1 rkl kalakastiketta
Patruunan salaattia
0,5 chili, viipaloituna
kourallinen maapähkinöitä
0,5 ruukkua thaibasilikaa

Ohje

1. Kuumenna paistinpannu korkealla keskilämmöllä ja lisää loraus rypsiöljyä. Kun pannu on kuuma, lisää sipuli ja kypsennä niitä välillä sekoittaen noin 2-3 min tai kunnes ne ovat pehmenneet.

2. Lisää seuraavaksi hienonnettu valkosipuli ja inkivääri jatka kypsennystä pari min.

3. Lisää sitten kasvismuru ja jatka kypsennystä vielä pari min.

4. Sammuta sitten liesi ja lisää Aasian minttu, lime ja kalakastike ja sekoita.

5. Levitä patruunan salaatin lehdet lautaselle ja lusikoi larb-murua niiden päälle. Viimeistele annos chilillä, maapähkinöillä ja runsaalla määrällä thaibasilikaa!

Resepti ja kuva Tastery

image_printTulosta