Makeat ja herkät valkosuklaa-muffinsit koristuvat Järvikylän syötävillä kukilla. Voit käyttää orvokin lisäksi tai sijaan myös syötäviä neilikoita.
8 isoa muffinsia
Ainekset
2 kananmunaa
2 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhe
1 tl ruokasooda
1 tl vaniljasokeri
150 g creme fraiche
100 g voita sulatettuna
150 g valkosuklaata (osa muffinsseihin sisälle, osa kuorrutteen joukkoon)
Isoja muffinssi/cupcake-vuokia
Kuorrute
2 dl vispikermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
100 g valkosuklaata (loput suklaalevystä)
Koristeluun Järvikylä Iso Orvokki ruukussa tai orvokkirasia
Valmistus
- Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Sulata voi. Vatkaa toisessa kulhossa sokeri ja munat vaahdoksi. Lisää kuivat aineet, creme fraiche sekä sulatettu voi. Sekoita tasaiseksi.
- Jaa taikina cupcake/muffinssivuokiin. Käytä muffinssipeltiä niin muffinssit pysyvät korkeampina. Paina jokaisen muffinssin taikinan sisään pala valkoista suklaata ennen paistoa.
- Paista 200 asteessa n. 20 min tai kunnes ovat kypsiä. Jos käytät pienempiä vuokia, paistoaika on lyhyempi. Jäähdytä.
- Tee kuorrute. Vatkaa kerma, sulata suklaa vesihauteessa. Lisää kerman joukkoon tuorejuusto ja sulatettu suklaa. Sekoita tasaiseksi ja pursota kuorrutetta muffinssien päälle.
- Koristele Järvikylä Syötävillä orvokeilla.