-, Kala ja äyriäiset-Suomalainen Bouillabaisse

Suomalainen Bouillabaisse

4 naattiporkkanaa pestynä ja pilkottuna
1 kukkakaali pilkottuna
8 -10 varhaisperunaa pestyinä ja puolitettuina. Jos ovat kovin suuria, niin neljään osaan leikattuina
½ pnt kevätsipulia pilkottuna
1-2 valkosipulinkynttä kuorittuna ja murskattuna
1 dl puolitettuja kirsikkatomaatteja tai 2 tomaattia sisukset poistettuina
1 l vettä
1-2 tl suolaa
pippuria
3-4 rkl öljyä tai voita
pieni pala punaista chiliä
2 valkosipulinkynttä murskattuna
2 laakerinlehteä
2-3 dl pakasteherneitä
2-3 rkl voita tai margariinia
2-3 dl kermaa tai Fazer Aito Kauraruoka Paahdettu Sipuli
400-600 g mitä tahansa kalaa ruodottomana ja paloiteltuna
500 g sinisimpukoita pestynä
2 rkl Järvikylän tilliä silputtuna
2 rkl Järvikylän lehtipersiljaa silputtuna
2 rkl Järvikylän korianteria
2 rkl ruohosipulia pilkottuna

Kuumenna öljy kattilassa ja lisää valkosipuli, peruna ja chili. Kuullota hetki. Lisää vesi, nosta kiehumaan ja lisää sen jälkeen porkkanat, kevätsipuli, laakerinlehdet ja kukkakaali. Kiehauta vihannekset lähes kypsiksi. Lisää joukkoon sinisimpukat ja kun ne ovat täysin avautuneet, lisää mukaan herneet, voi, suurin osa kermasta tai kaurakermasta ja kala. Kiehauta hetki.
Nosta kesäkalakeitto hetkeksi sivuun ja kokeile ovatko vihannekset kypsiä. Jos ovat, niin lisää loppu kerma/kaurakerma ja yrtit, tarkista maku ja lisää suolaa ja pippuria.
Tarjoile hyvä juureen leivotun leivän kera.

image_printTulosta
2020-06-08T09:25:13+00:00Pääruoat, Kala ja äyriäiset|

Haku

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Uusimmat sisällöt