10 annosta, valmistusaika 45 minuuttia

500 g suolattuja haaparouskuja tai -sekasieniä
1 punasipuli
1 ruukku Järvikylän Kirveliä

Kastike
2 dl kuohukermaa
½–1 tl rouhittua valkopippuria
1–2 rkl etikkaa
1 tl sokeria

Keitä suolasieniä väljässä vedessä 10–15 minuuttia liian suolan poistamiseksi. Kaada siivilään ja jäähdytä sienet kylmällä, juoksevalla vedellä. Purista sienistä kosteus tarkkaan pois käsin pusertaen.

Silppua sienet ja punasipuli. Jätä muutama kirvelinvarsi ja neljännesdesi punasipulikuutioita salaatin koristeluun.

Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi, mausta se pippurilla, etikalla ja sokerilla. Sekoita sieni- ja punasipulisilput kastikkeeseen. Laita salaatti tarjoilukulhoon, peitä kelmulla ja anna maustua jääkaapissa muutamia tunteja tai seuraavaan päivään.

Koristele sienisalaatti kirvelinlehdillä ja punasipulikuutioilla. Tarjoa ruokien lisukkeena, leivän kanssa tai joulupöydässä yhdessä ruohosipulisen rosollin kera.

image_printTulosta