Tämä pesto sai valtavasti kehuja Järvikylän reseptitestailussa. Kannattaa kokeilla!

½ ruukkua salviaa
½ ruukkua oreganoa
50 g parmesaanijuustoa
50 g mantelilastuja
1 valkosipulinkynsi
1 dl oliiviöljyä
2 tl sitruunamehua
½ tl suolaa

Leikkaa yrtit ja raasta juusto hienoksi (tai käytä valmiiksi raastettua juustoa). Lisää valkosipulinkynsi, leikatut yrtit, parmesaaniraaste, mantelilastut, sitruunamehu ja öljy kippoon. Painele ja hienonna sauvasekoittimella. Mausta vielä pienellä määrää suolaa ja sekoita.

Pesto sopii pastaan, leivän päälle, pitsaan tai vaikka sellaisenaan kastikkeeksi. Jos valmistat pestoa isomman satsin, se säilyy purkitettuna jääkaapissa noin viikon.

image_printTulosta