Tässä salaattipiirakassa yhdistyvät salaatin ja piirakan parhaat puolet – ruokaisuus ja raikkaus. Paksu lohitäyte ja pohja tuovat ruokaisuutta ja ihana salaattikerros päällä raikkautta ja vihreyttä. Reseptin on kehittänyt Parantava ruoka -blogistaan tunnettu Sanna Hiltunen.

Gluteeniton pohja:

3,5 dl Virtasalmen Viljatuotteen vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta

140 g voita kylmänä

0,7 dl jogurttia

0,5 tl suolaa

0,5 tl leivinjauhetta

1 kananmuna

Lohitahna:

250 g savulohta
½ punasipuli
200-300 g créme fraîchea
tuoretta Järvikylän tilliä
sitruunamehua
suolaa ja mustapippuria

Pikkelöity punasipuli:

½ punasipuli

0,5 dl valkoviinietikkaa

1 rkl sokeria

⅓ tl suolaa

Lisäksi:

3 pussia Järvikylän Maukas tai Raikas -salaattisekoitusta

erivärisiä kirsikkatomaatteja

kurkkua

Tee ensin gluteeniton pohja (⌀ 25 cm, tai käytä valmispohjaa)

Kuumenna uuni 225 asteeseen. Paloittele kylmä voi. Sekoita kaikki ainekset ja aja palloksi esim. monitoimikoneella tai sähkövatkaimella.

Voitele piirakkavuoka ja painele vuokaan rypistetty leivinpaperi (se käy helpoiten kun vuoka on voideltu). Painele taikina pohjalle ja reunoille. Pistele pohjaan reikiä haarukalla ja paista uunissa 10 minuuttia. Anna jäähtyä ja tee sillä aikaa lohitahna ja pikkelöity punasipuli.

Lohitahna

Kuori ja hienonna punasipuli mahdollisimman pieneksi. Murskaa savulohta pienemmäksi haarukalla. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Mausta suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla.

Pikkelöity punasipuli

Kiehauta valkoviinietikka ja sokeri (esim. mikrossa tai pienessä kattilassa). Kuori ja viipaloi punasipuli ja lisää mukaan. Lisää suola ja anna tekeytyä noin 30 min.

Kokoa salaattipiirkakka

Lusikoi pohjan päälle lohitahna ja asettele salaatti. Halkaise sekaan kirsikkatomaatteja ja kurkkuviipaleita (halutessasi leikkaa pienellä piparkakkumuotilla niistä kuvioita). Lisää lopuksi pikkelöityjä punasipuleita. Leikkaa piirakka terävällä veitsellä painaen ennen tarjoilua paloiksi.

image_printTulosta