4–5 annosta, 30 minuuttia

Risotto

2 ½ dl risottoriisiä
5 dl vettä (3 dl vettä ja 2 dl valkoviiniä)
2 rkl öljyä
1 kana- tai lihaliemikuutio
1 dl kermaa
50 g parmesaania raastettuna tai lastuina
2 rkl voita
karkeaa mustapippurirouhetta

Kalkkuna tai kinkkuhöystö

250 g kalkkunan- tai kinkunrippeitä
1 rs (200 g) herkkusieniä
2 rkl öljyä tai voita
1 rkl hunajaa tai sokeria
suolaa, mustapippuria
1 ruukku Järvikylän Sitruunamelissaa
1 ruukku Järvikylän Perillaa

Mittaa riisi siivilään ja huuhtaise se kylmällä vedellä. Kuumenna neste kattilassa kiehuvaksi. Kuumenna öljy toisessa kattilassa, lisää riisit ja murennettu liemikuutio ja kuullota riisiä minuutin ajan sekoitellen. Lisää kuuma neste kolmessa erässä riisin joukkoon. Lisää nestettä vasta kun edellinen neste-erä on kokonaan imeytynyt riisiin. Risoton kypsymisaika maltillisesti poreillen on noin 10–12 minuuttia. Lisää kerma, parmesaani ja voi. Jatka hauduttamista miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia. Mausta mustapippurilla.

Leikkaa kalkkunan tai kinkun rippeet lastumaisiksi viipaleiksi. Halkaise putsatut herkkusienet. Kuumeen rasva ja hunaja pannussa, lisää lihaviipaleet ja herkkusienet.  Paista käännellen kunnes lihaviipaleet ja herkkusinet ovat saaneet ruskeaa väriä. Mausta suolalla ja mustapippurilla ja silppua tuoreyrtit joukkoon.

Tarkista risoton paksuus, hyvä risotto on valuvaa. Lisää kiehuvaa lientä tai kermaa joukkoon jos risotto tuntuu liian kiinteältä.

Annostele risotto syville lautasille ja nosta höystö päälle.

image_printTulosta