Savusiika-rucolakastike yhdistää savustetun siian, ruohosipulin ja paprikan herkulliseksi alkuruoaksi. Rucolakastike valmistetaan rucolasta, oliiviöljystä, punaviinietikasta, Dijon-sinapista ja ranskankermasta. Tarjoillaan viinisuolaheinän lehdillä ja paprikasuikaleilla koristeltuna.

8 alkuruoka-annosta
30 min
gluteeniton
helppo

Ainekset

½ ruukkua Järvikylän Ruohosipulia
1 (800 g) savustettu siika
mausteseosta myllystä (esim. Santa Maria lime pepper)
½ punaista paprikaa
muutama lehti pinaattia

Rucolakastike

1 ruukku Järvikylän Villirucolaa tai
1 pussi Järvikylän Rucolaa
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl punaviinietikkaa
2 tl Dijon-sinappia
1 dl ranskankermaa
suolaa, rouhittua pippuria
(1 valkosipuli kynsi)

Koristeluun
Järvikylän Viinisuolaheinän lehtiä

VALMISTUS

  1. Aloita kastikkeesta: silppua rucola, laita silppu ja loput kastikkeen aineet kulhoon ja sekoita hyvin. (Mausta murskatulla valkosipulin kynnellä).
  2. Siirrä kastike jääkaappiin siikavadin valmistamisen ajaksi.
  3. Aseta ruohosipulin varret tarjoiluvadille.
  4. Leikkaa siian pää ja pyrstö pois, irrota nahka ja siirrä kala tarjoiluvadille.
  5. Pyöräytä myllystä muutama kierros mausteseosta kalan pinnalle.
  6. Suikaloi paprikanpuolikas.
  7. Koristele kala viinisuolaheinän lehdillä ja paprikasuikaleilla.
  8. Tarjoa esim. alkuruokana rucolakastikkeen ja hyvän leivän kanssa.
image_printTulosta