Savusiika-rucolakastike yhdistää savustetun siian, ruohosipulin ja paprikan herkulliseksi alkuruoaksi. Rucolakastike valmistetaan rucolasta, oliiviöljystä, punaviinietikasta, Dijon-sinapista ja ranskankermasta. Tarjoillaan viinisuolaheinän lehdillä ja paprikasuikaleilla koristeltuna.
8 alkuruoka-annosta
30 min
gluteeniton
helppo
Ainekset
½ ruukkua Järvikylän Ruohosipulia
1 (800 g) savustettu siika
mausteseosta myllystä (esim. Santa Maria lime pepper)
½ punaista paprikaa
muutama lehti pinaattia
Rucolakastike
1 ruukku Järvikylän Villirucolaa tai
1 pussi Järvikylän Rucolaa
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl punaviinietikkaa
2 tl Dijon-sinappia
1 dl ranskankermaa
suolaa, rouhittua pippuria
(1 valkosipuli kynsi)
Koristeluun
Järvikylän Viinisuolaheinän lehtiä
VALMISTUS
- Aloita kastikkeesta: silppua rucola, laita silppu ja loput kastikkeen aineet kulhoon ja sekoita hyvin. (Mausta murskatulla valkosipulin kynnellä).
- Siirrä kastike jääkaappiin siikavadin valmistamisen ajaksi.
- Aseta ruohosipulin varret tarjoiluvadille.
- Leikkaa siian pää ja pyrstö pois, irrota nahka ja siirrä kala tarjoiluvadille.
- Pyöräytä myllystä muutama kierros mausteseosta kalan pinnalle.
- Suikaloi paprikanpuolikas.
- Koristele kala viinisuolaheinän lehdillä ja paprikasuikaleilla.
- Tarjoa esim. alkuruokana rucolakastikkeen ja hyvän leivän kanssa.