Bo Ssäm on korealainen annos, joka koostuu rapsakoiden salaatinlehtien sisään käärityistä maukkaista täytteistä. Tällä kertaa Romainesalaatin lehdet täytetään korealaisittain maustetuilla sienillä, chilimajoneesilla, perillan lehdillä ja korianterilla.
2 annosta
20 min
helppo
Ainekset
2 rkl paahdettua seesamiöljyä
2 kourallista lempisieniäsi, paloiteltuina
1 valkosipulinkynsi, hienonnettuna
0,5 dl seesaminsiemeniä
1,5 rkl ssamjang-tahnaa
2 rkl vettä
Lisäksi
Järvikylän Romainea
2 rkl majoneesia
1 rkl gochujang-chilitahnaa
Järvikylän Perillaa
Järvikylän Korianteria
Valmistus
- Kuumenna paistinpannu korkealla lämmöllä ja lisää loraus seesamiöljyä.
- Lisää sienet kuumalle pannulle ja ruskista niitä välillä käännellen noin 5-7 min tai kunnes ne ovat kunnolla ruskistuneet.
- Lisää seuraavaksi hienonnettu valkosipuli ja jatka kypsennystä pari min. Lisää tarvittaessa vielä hieman seesamiöljyä.
- Kun valkosipuli on hieman ruskistunut, lisää seesaminsiemenet ja paahda noin 1 min.
- Lisää sitten ssamjang ja vesi ja sekoita huolellisesti. Kannattaa peittää pannu kannella, sillä seesaminsiemet poksuvat joka suuntaan! Sammuta sitten liesi.
- Valitse isoimmat romainelehdet ja asettele ne lautasille.
- Sekoita keskenään majoneesi ja gochujang-chilitahna ja levitä romainesalaatin lehdille.
- Asettele muutama perillan lehti majoneesin pinnalle ja lusikoi sieniä lehtien päälle.
- Viimeistele bo ssämit korianterilla ja nauti sormiruokana.
Kuva ja resepti Tastery