Punainen curry Järvikylän tapaan saa makunsa punaisesta currytahnasta, inkivääristä ja tuoreista yrteistä. Jättiravut, thaibasilika ja korianteri vievät makumatkalle aasiaan.
2 annosta
Ainekset
200 g jättikatkaravun pyrstöjä (pakaste)
öljyä paistamiseen
2 valkosipulin kynttä
1,5 rkl punaista currytahnaa
pala inkivääriä (peukalon kokoinen pala)
2 rkl limen mehua
1 tl sokeria
250 ml kookoskermaa
1 tl kalakastiketta
1/2 ruukku Järvikylän Korianteria ja
1/2 ruukkua Järvikylän Thaibasilikaa
TAI ½ rasia Järvikylä Wokmix
Valmistus
- Sulata jättikatkaravunpyrstöt ja poista niistä pyrstöosat.
- Paista öljyssä, johon on lisätty pilkotut valkosipulin kynnet ja raastettu inkivääri.
- Lisää currytahna, limen mehu, sokeri ja kookoskerma. Hauduta hetki. Lisää hienonnetut yrtit joukkoon.
- Tarjoile jasmiini- tai basmatiriisin kera.