8–10 annosta

400 g porkkanoita
300 g lanttua
200 g palsternakkaa
vettä, suolaa
1–2 dl kermaa tai keitinlientä
2 rkl siirappia
¾ tl suolaa
½ tl karkeaksi rouhittua valkopippuria

Kuorrutus

1 ps (90 g) parmesaanijauhetta
1 ps (75 g) mantelijauhetta
¼ – ½ dl siirappia
50 g pehmeää voita
½ ruukkua Järvikylän Rakuunaa silputtuna
½ ruukkua Järvikylän Ruohosipulia silputtuna

Keitä kuoritut ja pilkotut juurekset kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta hyvin, säilytä keitinliemi jos haluat käyttää sen laatikon nesteenä. Soseuta kasvikset makusi mukaan joko aivan sileäksi tai huolettoman rouheaksi. Lisää kerma tai keitinliemi, siirappi ja mausteet. Kaada seos uunivuokaan.

Sekoita kuorrutuksen ainekset ja levitä seos juuresmassan päälle. Paista uunissa 180 asteessa 60–75 minuuttia. Seuraa että pinta ei saa liikaa väriä.

Tarjoa liha- tai kalaruokien kanssa.

image_printTulosta