Maukas pastakastike kätkee sisänsä huikean määrän kasviksia. Maistuu myös lapsille!

Kahdelle-kolmelle

Pastaa

2 rkl oliiviöljyä
2 valkosipulin kynttä
1 sipuli
1 keltainen paprika
1 sellerin varsi
1 kesäkurpitsa
2 porkkanaa
2 tomaattia
1 dl kikherneitä (purkista)
700 g tomaattimurskaa
pieni nippu tuoretta Järvikylän oreganoa
pieni nippu tuoretta Järvikylän basilikaa
½ tl merisuolaa
muutama rouhaus mustapippuria myllystä

Pinnalle:
parmesaania tai ravintohiivahiutaleita

Pastaa maun mukaan

Kuori ja silppua sipulit. Raasta porkkanat. Leikkaa selleri ohuiksi siivuiksi. Kuullota sipulia öljyssä pannulla miedolla keskilämmöllä noin kaksi-kolme minuuttia. Sekoita joukkoon valkosipuli ja kuullota noin 30 sekuntia. Nosta lämpöä ja lisää selleri ja porkkanaraaste ja paista viisi minuuttia. Kuutioi sillä välin kesäkurpitsa ja paprika ja lisää ne joukkoon suolan kera. Paista viitisen minuuttia. Lisää lopuksi tomaattimurska, kikherneet yrtit ja mustapippuri ja anna kypsyä vielä 10-15 minuuttia, kunnes kasvikset ovat pehmenneet. (Keitä tällä välin myös pasta) Kaada kasvikset tehosekoittimeen ja sekoita sileäksi pastakastikkeeksi. Tarkista maku ja lisää halutessasi jotain mausteista. Tarjoa pastan kanssa. Lisää pinnalle parmesaania tai ravintohiivahiutaleita ja nauti!

Resepti & kuva: VANELJA

image_printTulosta